باتری بایوس

باتری بایوس

باتری بایوس چیست

باتری بایوس تمام کامپیوترها از جمله لپتاپ و PC، به یک باتری مادربرد کوچک مجهز شده‌اند که انرژی مورد نیاز برای CMOS را فراهم می‌کند. به این باتری معمولا باتری CMOS یا در زبان عامیانه، باتری مادربرد می‌گویند. اما باتری مادربرد دقیقا چه کاری انجام می‌دهد و چگونه باید آن را تعویض کرد؟ در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.

چیپ CMOS وظیفه به خاطر سپردن تنظیمات سخت‌افزاری مادربرد، ساعت و تاریخ سیستم و برخی از پارامترهای اولیه مورد نیاز برای بالا آمدن یا بوت شدن سیستم را به عهده دارد. باتری مادربرد، نیروی مورد نیاز برای چیپ CMOS حتی در زمان خاموش بودن کامپیوتر را فراهم می‌کند. به این ترتیب حتی اگر برق یک لپ‌تاپ یا دسکتاپ قطع یا باتری لپتاپ‌تان به طور کامل تخلیه شده باشد، به لطف باتری مادربرد تمامی تنظیماتی که به آنها اشاره کردیم همچنان ذخیره  باقی مانده و پاک نمی‌شوند. ولی اگر باتری مادربرد به طور کامل خالی شود یا آن را از جای خود خارج کنید، تمامی این تنظیمات به حالت اولیه باز می‌گردند.

اگر باتری بایوس تمام شود، چه اتفاقی می‌افتد؟

خراب شدن یا تمام شدن انرژی باتری مادربرد موجب این اتفاقات می‌شود:

  • ساعت و تاریخ سیستم به هم می‌ریزد.
  • رمز عبور بایوس ریست می‌شود.
  • برخی از درایورها ممکن است از دست بروند یا با مشکل در عملکرد مواجه شوند.
  • کامپیوتر احتمالا با خطای بوت مواجه می‌شود.
  • احتمالا نمی‌توانید به برخی از وب‌سایت‌ها یا خدمات آن‌ها که به ساعت و تاریخ وابسته است دسترسی داشته باشید.
  • احتمالا صدای بیپ دائمی ناشی از اخطار تمام شدن باتری مادربرد را خواهید شنید.
  • گاهی اوقات برخی از لوازم جانبی از جمله ماوس و کیبورد با مشکل در کارکرد مواجه می‌شوند.

ادامه مطلب

اگرچه اتصال اینترنت شما به ساعت و تاریخ دقیق کامپیوتر وابسته نیست اما از آنجایی که معمولا اینترنت سیستم شما از طریق یک کابل شبکه LAN، دانگل USB یا وای‌فای تامین می‌شود، با تمام شدن باتری مادربرد احتمالا در فرآیند ارتباط با برخی از وب سایت‌های خاص به مشکل بر خواهید خورد. دلیل موضوع این است که بسیاری از نرم‌افزارها به عنوان بخشی از قابلیت‌های امنیتی، نیاز به تنظیم صحیح تاریخ و ساعت دارند.

کامپیوتر همچنین از ساعت و تاریخ برای ایمن کردن فایل‌ها، اسناد و البته تنظیم یاد‌آورها (Reminders) بهره می‌برد و به همین دلیل، تنظیم اشتباه تاریخ و ساعت ممکن است موجب از دست رفتن فایل‌ها، به هم ریختن یاد‌آورها یا مشکلاتی دیگر شود.

ظاهر باتری بایوس چگونه است و چقدر دوام می‌آورد؟

هر چه در مورد باتری بایوس بیشتر بدانید، راحت‌تر می‌توانید تمام شدن ظرفیت آن را تشخیص دهید و با یک باتری جدید جایگزین کنید. باتری مادربرد یک باتری سکه‌ای ساخته شده از لیتیوم است که روی مادربرد کامپیوترتان قرار گرفته است. البته بر خلاف باتری‌های مبتنی بر لیتیوم لپتاپ‌ها یا گوشی‌های موبایل، چنین باتری‌هایی به دلیل ساختار متفاوت، امکان شارژ شدن ندارند. این باتری‌ها هنگام استفاده ثابت، مصرف بسیار پایینی دارند و معمولا بین ۳ تا ۴ سال عمر می‌کنند. حتی برخی از آنها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تا حدود ۱۰ سال دوام داشته باشند. بیشتر انواع باتری ماردبرد ولتاژ کارکرد ۳ ولت دارند و البته برخی از کامپیوترها به باتری‌های ۵ ولت نیازمند هستند.

آیا کامپیوترها بدون باتری بایوس هم کار می‌کنند؟

بله. بدون باتری مادربرد هم می‌توانید از کامپیوتر خود استفاده کنید. در واقع همان‌طور که گفتیم این باتری‌ها با باتری لپتاپ متفاوت هستند و تنها برای تامین انرژی مورد نیاز CMOS در زمان قطع برق کاربرد دارند.

چطور باتری مادربرد لپتاپ را عوض کنیم؟

عوض کردن باتری بایوس ساده است و تنها چند دقیقه زمان می‌برد. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید. توجه داشته باشید که برای این کار باید ریسک عواقب احتمالی از جمله آسیب دیدن قطعات لپتاپ را نیز بپذیرید.

  • ابتدا یک مکان مناسب را پیدا کنید. به خاطر داشته باشید که قطعات لپتاپ ممکن است از طریق تخلیه الکترواستاتیکی آسیب ببینند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود، ادامه مراحل را روی سطوحی از جمله فرش و موکت که احتمال انتقال الکتریسیته ساکن را افزایش می‌دهند، انجام ندهید. همچنین پیش از شروع کار، با دستان خود یک جسم فلزی از جمله بخش رنگ‌ نشده‌ای از شوفاژ، پنجره فلزی یا شیر آب را لمس کنید تا هر گونه بار الکتریکی ساکن که در بدنتان است، تخلیه شود. البته می‌توانید از مچ‌بندهای آنتی استاتیک که به این منظور در بازار به فروش می‌رسند هم استفاده کنید. همچنین در تمامی مراحل بعدی، از لمس کردن یا ضربه زدن به سایر قطعات روی مادربرد اجتناب کنید.
  • لپتاپ را خاموش کرده و کابل شارژ‌ و تمامی کابل‌های دیگر که به پورت‌ها متصل شده‌اند را جدا کنید. اگر باتری اصلی لپتاپ به سادگی قابل جدا شدن، آن را از جای خود خارج کنید. البته توجه داشته باشید که در این صورت، پس از خارج کردن باتری مادربرد، تنظیمات بایوس از دست خواهد رفت و مجبور می‌شوید تمامی تنظیمات را مجددا اعمال کنید. با این حال اگر قبلا به دلیل تمام شدن باتری مادربرد، تمامی تنظیماتتان از دست رفته است، خارج کردن باتری اصلی لپتاپ برایتان مشکلی ایجاد نمی‌کند.

ادامه مطلب

  • پیچ‌های لپتاپ را با پیچ‌گوشتی مناسب باز کرده و قاب لپتاپ را به دقت از جای خود خارج کنید. سپس به دنبال یک باتری سکه‌ای بگردید. البته حواستان باشد که در برخی از لپتاپ‌ها این باتری‌ها با یک پوشش غیر رسانا و مشابه چسب نواری پوشانده شده تا احتمال اتصال کوتاه آن به حداقل برسد.
  • باتری مادربرد را از جای خود خارج کنید. اما قبل از آن حواستان به نحوه اتصال قطب‌های مثبت و منفی باتری باشد تا باتری جدید را به درستی جایگزین کنید. در برخی از لپتاپ‌ها، باتری در یک سوکت قرار گرفته و در برخی دیگر از طریق یک کابل مجهز به سوکت جداگانه، به بخشی از مادربرد متصل شده است. در صورتی که باتری را از قبل تهیه کرده‌اید، باتری جدید را با مدل قبلی جایگزین کنید.
  • قاب لپتاپ را بسته و پیچ‌ها را مجددا ببندید. توجه داشته باشید که هنگام بستن پیچ‌ها، بیش از حد فشار وارد نکنید، چون در این صورت ممکن است به قاب لپتاپ آسیب وارد شود.
  • در نهایت اگر باتری اصلی لپتاپ را از جای خود خارج کرده‌اید، آن را به جایش برگردانید. سپس آداپتور لپتاپ را متصل کرده و لپتاپ را روشن کنید. احتمالا شاهد خواهید بود که تنظیمات بایوس به مقادیر پیش فرض بازگشته و باید ساعت و تاریخ را مجدد تنظیم کنید.

چطور باتری بایوس را در مادربرد کامپیوتر تعویض کنیم؟

برای تعویض باتری بایوس در کامپیوترهای دسکتاپ به ترتیب مراحل زیر پیش بروید:

  • تمامی کابل‌های متصل به سیستم به جز کابل پاور را جدا کنید. به یاد داشته باشید که کدام کابل را از کدام پورت جدا کرده‌اید، تا در انتهای کار به سادگی بتوانید تمامی کابل‌ها را به پورت درست متصل سازید.
  • کابل پاور را جدا کرده و کلید روشن کردن سیستم را فشار دهید تا هر جریانی که احتمالا در مادربرد باقی مانده، به طور کامل از قطعات سیستم تخلیه شود.
  • تمامی پیچ‌های کیس را باز و قاب کناری را با کشیدن به شکل ریلی به سمت عقب از جای خود خارج کنید. البته برخی از کیس‌ها به شکل دیگری باز می‌شوند اما کم و بیش مشابه هستند.

توضیحات بیشتر

  • روی مادربرد به دنبال باتری بگردید و با استفاده از یک پیچ‌گوشتی، ضامن کنار آن را آزاد کنید تا باتری از جای خود بیرون بیاید. حواستان به قطب‌های باتری مادربرد باشد تا باتری جدید را نیز به شکل درست جا بزنید.
  • باتری جدیدی مشابه با باتری قبلی (معمولا مدل CR2032) تهیه کرده و در جای باتری مادربرد قرار دهید. در نهایت در کیس را در جای خود قرار داده و پیچ‌ها را ببندید.
  • حالا کابل‌ها را مجددا به پورت‌ها متصل و با رفتن به تنظیمات بایوس، تاریخ و ساعت را مجددا تنظیم کنید.

در این مطلب با نحوه تعویض باتری مادربرد آشنا شدید. اما به یاد داشته باشید فرایندی که آموزش دادیم یک کارایی دیگر هم دارد. زمانی که می‌خواهید تنظیمات بایوس مادربرد را به حالت پیش‌فرض بازگردانید، یکی از روش‌ها، خارج کردن باتری بایوس از سیستم برای مدت چند دقیقه است.

باطری بایوس

تفاوت بین باتری بایوس CR2025 و 2032 چیست

امروزه باتری بایوس تقریباً همه رایانه در اختیار دارند. همه می دانند که برای عملکرد موفق به برق نیاز دارد. بنابراین ، او به برق متصل است. با این حال ، تعداد کمی از مردم می دانند که کامپیوترها علاوه بر برق اصلی ، باتری نیز دارند. این اوست که به کامپیوتر اجازه می دهد تا تنظیمات اصلی زمان ، تاریخ و سایر پارامترها را “به خاطر بسپارد” در حالی که از منبع تغذیه جدا است.

با گذشت زمان ، باتری تمام می شود و باید تعویض شود. کامپیوتر بدون آن کار خواهد کرد ، اما هر بار که آن را شروع می کنید باید پارامترهای لازم را به صورت دستی تنظیم کنید. دو باتری وجود دارد که از لحاظ ظاهری تقریباً یکسان هستند و دارای مشخصات CR2032 و CR2025 هستند. تفاوت آنها چیست ، آیا می توان آنها را در بین خود تغییر داد؟ این اصلی ترین چیزی است که مشتری در فروشگاه می پرسد. برای اینکه همه چیز روشن شود ، باید ویژگی های اصلی آنها را مطالعه کنید و درک کنید که این باتری ها در کجا استفاده می شوند.

پارامترهای فنی باتری بایوس CR2025

باتری CR2025 در تجهیزات الکترونیکی کوچک که به مقدار کمی انرژی الکتریکی نیاز دارند ، استفاده می شود.

مطابق استاندارد IEC ، نام این باتری “ادعا” می کند که مشخصات و ترکیب آن را دارد:

  • C – لیتیوم استفاده می شود.
  • R – دستگاه دارای یک شکل گرد است.
  • 20 – قطر محصول 20 میلی متر ؛
  • 25 – ارتفاع محصول 2.5 میلی متر.

اینها فقط خصوصیات اصلی هستند که در خود نام رمزگذاری شده اند. اما برای اینکه درک کامل تری از این باتری داشته باشید باید جزئیات بیشتری را در مورد آن مطالعه کنید.باتری بایوس

بیشتر بدانیم

باتری CR2025 ویژگی های زیادی دارد که مشخصه آن است. اما بندرت به طور کامل دیده می شوند. ما سعی خواهیم کرد این سو mis تفاهم را اصلاح کنیم و اساسی ترین آنها را در نظر بگیریم:

  • ولتاژ سلول – 3 ولت ؛
  • ولتاژ نهایی – 2.0 ولت ؛
  • ظرفیت – 165 میلی آمپر در ساعت ؛
  • جریان تخلیه مداوم – 0.2 میلی آمپر؛
  • دامنه استفاده از دما – از -30 تا +60 درجه ؛
  • وزن – 2.3 گرم
  • مواد آند – لیتیوم ؛
  • مواد کاتدی – اکسید منگنز ؛
  • الکترولیت معمولاً آلی است.
  • باتری بایوس

در پشت شماره های کد موجود در نام ، حروف اضافی ممکن است اعمال شود که نوع الکترولیت استفاده شده را نشان می دهد:

  1. P یک الکترولیت قلیایی است که بر پایه هیدروکسید پتاسیم ساخته شده است.
  2. S یک الکترولیت قلیایی است که بر پایه هیدروکسید سدیم ساخته شده است.
  3. W – الکترولیت برای ساعت استفاده می شود (ایمن).

گاهی اوقات باتری پارامتر مهمی مانند تاریخ تولید یا تاریخ انقضا را نیز نشان می دهد. اگر این داده ها نشان داده شوند ، مستقیماً روی بدن اعمال می شوند. با این حال ، این همیشه اتفاق نمی افتد و برای هر سازنده ای اتفاق نمی افتد. آنها به طرز دردناکی تمایلی به افشای اسرار خود ندارند. همچنین ممکن است اتفاقی بیفتد که کالاهایی که پنج سال پیش تولید شده و مدتها در انبارها ذخیره می شده اند به فروش برسند.

پارامترهای فنی باتری بایوس CR2032

نکته اصلی که این باتری را از باتری های “انگشتی” متمایز می کند ، شکل گرد آن است.

علاوه بر گرد بودن ، ویژگی های متمایز دیگری نیز دارد:

  • از الکترولیت مبتنی بر لیتیوم و منگنز استفاده می کند.
  • ولتاژ – 3 ولت ؛
  • قطر – 20 میلی متر
  • ارتفاع – 3.2 میلی متر.

برای اینکه این باتری با دیگر منابع تغذیه مشابه اشتباه گرفته نشود ، استاندارد شده است. مهم نیست که چه کسی و کجا آن را ساخته است – این همیشه متعلق به کلاس 2032 است (طبق استاندارد IEC).

باتری اغلب در طیف گسترده ای از دستگاه ها استفاده می شود. نصب شده است:

  • در مادربرد رایانه ، به لطف آن PC BIOS قادر است داده ها را در زمان ، تاریخ و غیره ذخیره کند.
  • در ساعت
  • در اسباب بازی های مختلف برای کودکان

علاوه بر این ، کنترل از راه دور می تواند از آن کار کند. حتی زنگ درها نیز چنین باتری دارند.

تفاوت بین باتری بایوس CR2025 و 2032 چیست

اکثر خریداران در مورد شباهت و تفاوت این نوع باتری ها س questionالی دارند. CR2032 و CR2025 از لحاظ مشابه بودن باتری های لیتیوم هستند که به شکل گرد هستند. قطر آنها یکسان است. برای هر دو و دیگری برابر با دو سانتی متر است.

اما ضخامت آنها متفاوت است:

  • CR2025 – 2.5 میلی متر
  • CR2032 – 3.2 میلی متر
  • باتری بایوس

آنها همچنین از نظر ظرفیت متفاوت هستند. ظرفیت CR2025 150 میلی آمپر در ساعت است ، CR2032 کمی بیشتر ظرفیت دارد و برابر با 210 میلی آمپر در ساعت است. این تفاوت امکان کار با CR2032 را برای مدت طولانی تری فراهم می کند.

با درک تفاوت این باتری ها ، همیشه می توانید گزینه دقیق مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

اگر صندلی باتری اجازه می دهد ، پس می توان یکی را همیشه با دیگری جایگزین کرد. اما از آنجا که ضخامت آنها متفاوت است ، به احتمال زیاد کار آنها ناپایدار خواهد بود. این باید در نظر گرفته شود ، زیرا همه تولید کنندگان برای محصولات خود مارک گذاری نمی کنند.

برای اینکه به طور تصادفی کالاهای کم کیفیت خریداری نکنید ، بسته بندی را به دقت بررسی کنید – در صورت آسیب دیدن ، در صورت وجود لکه ها ، در صورت مشاهده آسیب دیدگی باتری.

قبلی
اسپری شستشوی برد
بعد
سوکت زن شبکه

نظرتان را بنویسید