راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ: سیستم عامل

سیستم عامل  لپ تاپ گیمینگ همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا به لطف آن است که ما تمام اقدامات‌مان را انجام می‌دهیم. قطعا خودتان می‌دانید که در این سال‌ها ویندوز همیشه سیستم عامل استاندارد برای تجربه بازی‌های ویدیویی بوده است و این مورد هنوز هم در سال‌های 2023 و 2024 صدق می‌کند. با این حال مک و لینوکس نیز کاربران خاص خود را دارند. در ادامه ما بهتر این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

چگونه بهترین لپ تاپ گیمینگ را انتخاب کنیم؟

قبل از معرفی بهترین مدل‌های لپ تاپ گیمینگ، لازم است به چند نکته مهم توجه کنید. معمولاً لپ تاپ‌های گیمینگ دارای چیپ گرافیکی مجزا از گرافیک آنبرد (Onboard) هستند. این گرافیک مستقل قدرت بیشتری نسبت به چیپست‌های یکپارچه دارد و تجربه بازی بهتری را فراهم می‌کند.

لپ تاپ‌های مخصوص بازی برای عملکرد بهینه به حداقل ۱۶ گیگابایت رم نیاز دارند؛ این مقدار رم برای بسیاری از کارها، از جمله گیمینگ، کاملاً مناسب است. یکی دیگر از نکات مهم، وجود حافظه‌های پرسرعت SSD است. SSD به طور قابل توجهی سرعت لپ تاپ را افزایش می‌دهد و امکان افزودن و ارتقای آن نیز از مزایای مهم این دستگاه‌ها به شمار می‌رود.

حتی لپ تاپ گیمینگ ارزان قیمت نیز بهتر است از پردازنده به‌روز و جدیدی بهره‌مند باشند. هرچند پردازنده به اندازه چیپ گرافیکی در بازی‌ها اهمیت ندارد، اما ترکیب آن با گرافیک قدرتمند، تأثیر زیادی در عملکرد دارد. همچنین، استفاده از خنک‌کننده‌های قدرتمند و هیت سینک‌های مدرن در لپ تاپ‌های گیمینگ بسیار حیاتی است. در نهایت، صفحه نمایش با کیفیت بالا و نرخ بروزرسانی سریع نیز از دیگر ویژگی‌های مهم یک لپ تاپ گیمینگ است.

ویندوز

این سیستم عامل در طول زمان تغییرات قابل توجهی را به خود دیده است. ویندوز 11 که همین چند وقت پیش توسط مایکروسافت (Microsoft) عرضه شد، کارایی بالایی دارد و بسیار سریع است. اگر می‌خواهید لپ تاپ گیمینگ  از تمامی بازی‌های عرضه شده برای PC پشتیبانی کند و با آثار مختلف سازگاری داشته باشد، بهتر است به سراغ این سیستم عامل بروید.

ویندوز هر از چند گاهی به روز رسانی‌های خوبی دریافت می‌کند که همواری به بهتر شدن شرایط کمک می‌کند و تجربه کاربری جذاب‌تری را ارائه می‌دهد. قابلیت‌های شخصی‌سازی زیادی نیز در این سیستم عامل وجود دارد که دست شما را برای ایجاد تغییرات باز می‌گذارد. اگر گیمر هستید و لپ تاپ را صرفا برای تجربه بازی‌های ویدیویی می‌خواهید، باید ویندوز را انتخاب کنید.

لینوکس

لپ تاپ گیمینگ لینوکس یک سیستم عامل واحد نیست، اما هسته‌ی اصلی بسیاری از سیستم عامل‌ها به حساب می‌آيد. این پلتفرم برای کسانی مناسب است که سادگی را ترجیح می‌دهند و می‌خواهند روی المان‌های مختلف قابلیت ایجاد تغییرات را داشته باشند. لینوکس تنها 3 درصد از مارکت را به خود اختصاص داده و به همین دلیل هم لپ تاپ‌های زیادی را نمی‌بینید که از این سیستم عامل استفاده کنند.

مک

سیستم عامل مک مخصوص لپ تاپ‌ های اپل (Apple) است که ظاهر ساده‌ای دارد و با این حال کاربران زیادی را به سمت خود کشانده است. البته لپ تاپ گیمینگ گیمرها باید این نکته را مد نظر داشته باشند که برای تجربه بازی‌ها روی لپ تاپ‌های مک دست‌شان به اندازه محصولات دارای ویندوز باز نیست. در کل باید بدانید که قطعات به کار رفته روی مک‌ها برای تجربه بازی‌های ویدیویی طراحی نشده‌اند و در مجموع می‌توان گفت که این دستگاه‌ها مناسب گیم نیستند. گرچه بازی‌هایی نظیر Cuphead ،League of Legends و Minecraft: Java Edition روی مک قابل تجربه هستند، اما برای بازی کردن سایر آثار ممکن است به مشکل بخورید.

کارت گرافیکی لپ تاپ گیمینگ 

به طور قطع پردازنده‌ی گرافیکی یا کارت گرافیک در لپ تاپ گیمینگ مهم‌ترین نقش ممکن را دارد. این ماژول وظیفه‌ی رندر گرفتن (پردازش و خروجی گرفتن) تصاویر در سیستم‌های کامپیوتری را برعهده دارد. از این رو در خرید لپ تاپ بایستی پردازنده‌های گرافیکی را الویت قرار دهیم.

به طبع لپ تاپ گیمینگ با پردازنده‌های گرافیکی مجتمع چندان به کار ما نمی‌آیند و بایست دنبال لپ‌ تاپ‌هایی با پردازنده گرافیکی مستقل و قدرتمند باشیم. غالب مدل‌های گیمینگ با پردازنده‌های گرافیکی Nvidia GeForce GTX یا RTX عرضه می‌شوند. در سمت انویدیا در حال حاضر کارت‌های سری ۳۰ از RTX 3060 Max-Q تا RTX 3060 Max-Q قدرتمندترین و جدیدترین کارت‌ها هستند.

در سوی دیگر پردازنده‌های گرافیکی ای‌ام‌دی (AMD) قرار دارند. سری رادئون RX 5000M در آن‌ها پیشتازی می‌کند. در این سری RX 5500M برای مدل‌های قدرتمند باجت و RX 5600M و RX 5700M با عملکرد بالاتر در دسترس است. هرچند در بازه‌ی نزدیکی بایستی انتظار پردازنده‌های گرافیکی جدید و قدرتمندتر این کمپانی را بکشیم.

با این حال اگر بودجه شما آن قدری بالا نیست که دنبال لپ تاپ گیمینگ سری ۳۰ بروید و البته نیازی هم به تجربه‌ی بازی‌ها در تنظیمات اولترا ندارید، گزینه‌های بسیاری پیش روی شماست. در میان رده‌های قدرتمند GTX 1650 و RX 5500M بهترین گزینه‌ها پیش رو هستند که امکان تجربه‌ی اکثر بازی‌های نسل جدید را در کیفیت متوسط، فریم ریت ۶۰ و رزولوشن قابل قبول به شما خواهند داد.

اگر بودجه بالاتری دارید، تنظیمات بالا و اولتر و یا بازی‌های VR مد نظرتان است، بایستی دنبال مدل‌های گران قیمت‌تر با پردازنده‌های گرافیکی RTX 2070 یا (Ti) RTX 2080 در سری ۲۰ و یا مدل‌های جدید و قدرتمند سری ۳۰ را در نظر بگیرید. در واقع تا جایی که بودجه شما اجازه می‌دهد بالا روید.

لپ تاپ گیمینگ

پردازنده مرکزی لپ تاپ گیمینگ

با وجود این که پردازنده نقشی حیاتی در عملکرد مرکزی سیستم دارد، با این حال نسبت به پردازنده‌های گرافیکی از اهمیت کمتری برخوردارند. خوشبختانه در لپ تاپ گیمینگ چندان نگرانی بابت هماهنگی پردازنده‌ها وجود ندارد؛ چرا که از پیش به صورت یک بسته‌ی هماهنگ و در قالب یک دیوایس عرضه می‌شوند، در نتیجه اگر لپ تاپ با پردازنده گرافیکی مستقل و قدرتمند تهیه می‌کنید، احتمالا پردازنده‌ی مرکزی شما نیز قدرتمند و با کولینگ مناسب عرضه شده است.

کیبورد و تاچ پد

بیشتر لپ تاپ گیمینگ  بازی دارای کیبورد مخصوص بازی هستند. در حالی که نورپردازی RGB به ازای هر کلید به سلیقه‌ی هر شخص بستگی دارد، لازم است اطمینان حاصل کنید که کلید‌های کیبورد لپ‌تاپ از عمق حرکت مناسب برخوردار هستند؛ این عدد معمولاً بین ۱.۵ تا ۲ میلی‌متر است. همچنین بعضی از لپ‌تاپ‌ها از کیبورد سایز کامل استفاده می‌کنند و در صورتی که از کلیدهای NumPad استفاده می‌کنید، انتخاب آن‌ها می‌تواند گزینه‌ی مناسب‌تری باشد.

درگاه‌ها و قابلیت اتصال

در هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ ، بررسی گزینه‌های اتصال آن برای اتصال وسایل جانبی مانند ماوس، کیبورد گیمینگ و هدست امری ضروری است. لازم است اطمینان حاصل کنید که لپ‌تاپ شما دارای پورت‌های USB کافی در کنار پورت HDMI یا DisplayPort برای اتصال به نمایشگرهای خارجی است.

اگر لپ تاپ شما از یک پورت اترنت برای اتصال به اینترنت برخوردار نیست، مطمئن شوید که از Wi-Fi 6 یا آخرین استاندارد وای‌فای برای اجرای روان بازی‌های آنلاین پشتیبانی می‌کند. در نهایت، پشتیبانی از پورت تاندربولت ۳ یا ۴ یک امتیاز مثبت برای انتقال داده با سرعت بالا و اتصال به نمایشگرهای خارجی با وضوح بالا است. هرچند، این پورت‌ها تنها در لپ‌تاپ‌های مبتنی بر پردازنده اینتل در دسترس هستند.

قابلیت حمل

یکی دیگر از دلایل مهم برای انتخاب لپ تاپ گیمینگ مناسب این است که بدانید به یک سیستم گیمینگ سبک یا یک سیستم سنگین با قدرت بالا نیاز دارید. به طور کلی، لپ‌تاپ‌های گیمینگ بسیار سنگین هستند و عمر باتری بسیار کمی دارند. اگر دائماً در حال حرکت و جابجایی هستید، سرمایه‌گذاری بر روی یک لپ‌تاپ سبک وزن‌تر می‌تواند انتخاب بهتری باشد.

از سوی دیگر، لپ‌تاپ‌های سبک‌تر اغلب قدرت خام را قربانی وزن پایین‌تر می‌کنند. اگر قرار است فقط پشت میز بنشینید و از لپ‌تاپ خود استفاده کنید، سرمایه گذاری روی یک لپ‌تاپ گیمینگ قوی‌تر منطقی‌تر است؛ این دستگاه‌ها معمولاً از مشخصات بالاتر به همراه خنک‌کننده بهتری استفاده می‌کنند، مانند لپ‌تاپ‌های MSI Titan که قدرتی هم‌سطح با کامپیوتر‌های دسکتاپ ارائه می‌کنند.

اندازه نمایشگر لپ تاپ گیمینگ

بسته به اندازه لپ‌تاپ خود، می‌توانید از بین اندازه‌های ۱۳ الی ۱۷ اینچی برای صفحه نمایش آن به انتخاب بپردازید. برای اکثر کاربران، یک لپ تاپ گیمینگ ۱۵ یا ۱۶ اینچی کافی است. با این حال، اگر به کیفیت و جلوه‌های بصری اهمیت بیشتری می‌دهید و بر روی میز خود از فضای کافی برای قرار دادن لپ‌تاپ برخوردار هستید، لپ‌تاپ‌های گیمینگ با صفحه نمایش ۱۷ اینچی تجربه‌ی بسیار بهتری ارائه می‌کنند.

وضوح صفحه نمایش یک لپ تاپ گیمینگ می‌تواند بر تجربه گیمینگ شما تاثیر زیادی بگذارد، در حالی که وضوح‌های بالاتر مانند ۱۴۴۰p یا ۴K از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، اجرای بازی‌ها با این وضوح‌ها نیازمند سخت‌افزار بسیار قدرتمندی است. در حالی که وضوح ۱۰۸۰P می‌تواند کیفیت مناسب را در کنار نرخ فریم بالاتر برای شما فراهم کند. از طرف دیگر، اگر به دنبال یک لپ‌تاپ قابل حمل و کوچک‌تر هستید، می‌توانید لپ‌تاپ‌های گیمینگ ۱۳ یا ۱۴ اینچی را نیز مد نظر قرار دهید.

نرخ تازه‌سازی نمایشگر

یکی دیگر از مشخصاتی که هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ باید به آن توجه کرد، نرخ تازه‌سازی نمایشگر آن است. اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ به پنلی با نرخ تازه‌سازی حداقل ۱۲۰ هرتز مجهز هستند. با انتخاب نمایشگری با نرخ تازه‌سازی بالا، می‌توانید از جلوه‌های بصری بازی‌های تک نفره لذت ببرید و در بازی‌هایی که به واکنش سریع نیاز دارند، نسبت به رقبای خود از عملکرد سریع تری برخوردار باشید. با این حال، اگر اولویت شما انجام بازی های FPS است، باید به دنبال لپ‌تاپ‌هایی باشید که نمایشگر آن‌ها نرخ تازه‌سازی بالاتری نسبت به دیگر لپ‌تاپ‌ها دارد.

نوع پنل نمایشگر

با پیشرفت تکنولوژی، پنل‌های متعددی در بازار برای انتخاب وجود دارد؛ در حالی که اکثر لپ تاپ گیمینگ  به پنل LCD مجهز هستند، با صرفه هزینه بیشتر می‌توانید لپ‌تاپ‌های گیمینگ مجهز به نمایشگر Mini-LED یا OLED را نیز پیدا کنید. با این حال، به خاطر داشته باشید که در حالی که نمایشگرهای OLED از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار هستند، اما این نمایشگرها مستعد Burn-in و ایجاد سایه بر روی نمایشگر هستند. به این ترتیب، یک پنل LCD IPS می‌تواند برای اکثر کاربران کافی باشد و کیفیت مناسبی ارائه کند.

چه مقدار رم نیاز داریم؟

رم یا حافظه موقت یک ماژول حافظه بسیار پر سرعت است که وظیفه‌ نگهداری داده‌های در حال پردازش پردازنده را به عهده دارد. حافظه رم بالاتر به پردازنده اجازه می‌دهند فرآیند محاسبات را سریع‌تر انجام دهد. از این رو افزایش ظرفیت و فرکانس رم، سرعت لپ تاپ مد نظر را نیز افزایش خواهد داد.لپ‌تاپ‌های جدید در نسخه‌هایی با رم ۴ الی ۳۲ گیگابایت DDR4 در دسترس هستند. با این حال بهترین بازه انتخاب برای گیمرها رم با حافظه حداقل ۱۶ گیگابایتی و با فرکانس معمول (بالای ۲۸۰۰ مگاهرتز) است. معمولا هر مدل لپ تاپ گیمینگ در چندین نسخه با رم‌های متفاوت عرضه می‌شوند. مطمپن شوید که نسخه‌ی ۱۶ گیگابایتی آن را تهیه می‌کنید، چرا که تهیه لپ تاپ با رم پایین‌تر در اجرای روان بازی‌ها ضعیف عمل خواهد کرد.

Clock Speed

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در انتخاب پردازنده مناسب در زمان خرید لپ تاپ گیمینگ ، دقت به Clock Speed یا سرعت اجرای پردازنده است. ما در این مقاله نمی‌خواهیم بیش از حد وارد جزئیات شویم و به همین دلیل در هر مورد یک تعریف مختصر را ارائه می‌دهیم. Clock Speed در یک پردازنده، سرعت اجرای چند دستور به صورت همزمان است. معیار این ویژگی نیز گیگاهرتز (GHz) در نظر گرفته می‌شود. در واقع یک CPU با سرعت اجرای پردازنده‌ی 3.5 گیگاهرتز، می‌توانید 3.2 میلیارد سیکل در ثانیه را اجرا کند.

با وجود تمام این‌ها، ورود پردازنده‌های جدید ورق را برگردانده است. CPUهای جدید طراحی و معماری متفاوتی دارند و در نتیجه ممکن است در برخی موارد یک پردازنده قدیمی با Clock Speed بالا در مقابل یک پردازنده جدید با Clock Speed پایین حرفی برای گفتن نداشته باشد. در نتیجه بهتر است پردازنده‌ها را از نظر سرعت اجرا با نمونه‌های هم نسل خود قیاس کنید. فراموش نکنید که این معیار در بازی‌های ویدیویی نیز موثر است و هرچه Clock Speed در لپ تاپ بهتر باشد، بازی‌ها بهتر اجرا می‌شوند.

تعداد هسته‌ها لپ تاپ گیمینگ

تعداد هسته‌ها نیز به اندازه Clock Speed در پردازنده‌ها حائز اهمیت هستند. هسته‌ها در واقع واحد‌های مجزایی هستند که به پردازنده برای سریع‌تر انجام دادن چندین کار همزمان، کمک می‌کنند. این امر زمانی تحقق پیدا می‌کند که یک کار سنگین به رشته‌های (Thread) گوناگون سپرده شود و هر رشته مجزا به هسته‌های مختلف مرتبط می‌شوند.

هرچه کارهای سنگین‌تری انجام دهید، به هسته‌های بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد تا بتوانید سرعت دلخواه را تجربه کنید. این روزها می‌توانید انواع لپ تاپ‌ها را با دو هسته پیدا کنید که البته برای گیم مناسب نیستند. بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2024 حداقل 6 تا 8 هسته دارند و این موارد برای تجربه بازی‌ها مناسب هستند. از نظر تعداد رشته‌ها نیز باید به سراغ گزینه‌هایی با حداقل 6 تا 8 رشته بروید تا عملکرد بهتری را ببینید.

انواع قطعات کامپیوتر

لپ تاپ گیمینگ  ایسوس مدل TUF Gaming F15 FX507ZC4

پیشنهاد تعداد زیادی محصول لپ تاپ گیمینگ  از یک برند نشان دهنده کیفیت بالا، کانفیگ مناسب و داشتن یک برچسب قیمتی متناسب با این موارد است. ایسوس ثابت کرده که ارزش زیادی برای محصولات گیمینگ قائل است. به همین دلیل محصولاتی بسیار متنوع در کانفیگ و قیمت را ارائه کرده و یکی از محصولات ارزنده آن بدون شک TUF Gaming FX507ZC4 است.

قیمت این محصول ساده و شیک در بازار کشور حدود ۵۰ میلیون تومان است. ایسوس از یک پردازنده Core i7 و نسل یازدهم در این محصول استفاده می‌کند. پرازنده Core i7 12700H از قدرت بسیار مناسبی برخوردار است و ۲۴ مگابایت کش دارد.

همچنین این محصول از ۳۲ گیگابایت رم DDR4 با باس ۳۲۰۰ مگاهرتز دارد و امکان ارتقا آن در این لپ تاپ گیمینگ  وجود دارد. استفاده از پردازنده و رم‌ DDR4 باعث شده تا در کنار قدرت مناسب، این محصول از گرافیک Geforce RTX 3050 بهره ببرد. این گرافیک دارای ۴ گیگابایت حافظه اختصاصی است.

صفحه نمایش این محصول اندازه ۱۵.۶ اینچی دارد. رزولوشن آن Full HD (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل)، و پنل آن از نوع IPS است. همچنین باید به نرخ بروزرسانی ۱۴۴ هرتزی آن نیز اشاره کرد. یک حافظه ۱ ترابایتی SSD و به شکل M.2 موجود است و باتری ۳ سلولی آن تا حداکثر ۵ ساعت شما را همراهی می‌کند.

لپ تاپ دل مدل Inspiron G15

کمپانی دل یکی از بزرگترین برندهای سازنده لپ تاپ گیمینگ  است. همچنین این کمپانی در ساخت لپ تاپ‌ های مخصوص بازی و گیمینگ حضور پر رنگی دارد. بهترین لپ تاپ گیمینگ با قیمت مناسب برای شما می‌تواند Inspiron G15 باشد که از قیمت مناسبی در کنار کانفیگ بسیار خوب برخوردار است و ارزش خرید بسیار بالایی دارد.

این لپ تاپ گیمینگ و جذاب قیمتی حدود ۵۷ میلیون تومان را در بازار کشور دارد. این لپ تاپ گیمینگ  از پردازنده Core i7 11800H بهره برده و از ۲۴ مگابایت کش برخوردار است. این میزان از کش نشان دهنده سرعت خوبی برای خواندن و نوشتن داده‌ها است.

این محصول ۱۶ گیگابایت رم DDR4 با باس ۳۲۰۰ مگاهرتز دارد که برای گیمینگ ایده‌ال است. چیپ گرافیکی استفاده شده در این محصول Geforce RTX 3050 است که قدرت بسیار مناسبی را به شما ارائه خواهد داد. این چیپ گرافیکی دارای ۴ گیگابایت حافظه اختصاصی است.

صفحه نمایش این لپ تاپ گیمینگ میان رده ۱۵.۶ اینچ و دارای نرخ بروزرسانی تصویر ۱۲۰ هرتز است. رزولوشن این صفحه نمایش Full HD (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) و نوع آن IPS LCD است. در این محصول ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD و به صورت NVMe استفاده می‌شود. همچنین باتری ۳ سلولی این لپ تاپ گیمینگ تا ۴ ساعت شما را همراهی می‌کند.

لپ تاپ گیمینگ لنوو مدل Lenovo LOQ 16IRH8-X

لپ تاپ گیمینگ لنوو همواره از برندهای فعال در حوضه گیمینگ بوده که لپ تاپ‌های گیمینگ آن در ایران شناخته شده هستند. این برند مدل‌های فراوانی در گستره‌ی قیمت اقتصادی تا لوکس عرضه می‌کند که برخی از آن‌ها نسبت به کانفیگ از ارزش خرید بالایی برخوردارند. لپ تاپ گیمینگ بالا رده لنوو مدل Lenovo LOQ 16IRH8-X یکی از این مدل‌های گران قیمت است.

این محصول با قیمتی در حدود ۵۶ میلیون تومان در دسترس است. پردازنده i7 نسل دوازدهم 13620H اینتل به عنوان قلب تپنده این محصول انتخاب شده که از ۲۴ مگابایت کش برخوردار است. همچنین از ۱۶ گیگابایت رم درون این محصول استفاده می‌شود.

این رم‌های DDR5 دارای باس ۵۲۰۰ مگاهرتز هستند که نشان از سرعت بالای آن دارد. گرافیک این محصول Geforce RTX 4050 است که از ۶ گیگابایت حافظه اختصاصی برخوردار است. این گرافیک در کنار پردازنده قدرتمند و رم‌های پر سرعت، قدرت بسیار بالایی را در اختیار شما می‌گذارند.

صفحه نمایش این محصول یک نمونه ۱۵.۶ اینچی است که دارای رزولوشن Full HD (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) با پنل IPS و نرخ بروزرسانی ۱۴۴ هرتز است. لپ تاپ گیمینگ لنوو برای این محصول خود یک حافظه ۵۱۲ گیگابایتی SSD و به صورت PCIe NVMe را قرار داده است. باتری این محصول یک نمونه ۴ سلولی است که شما را ۴ ساعت بدون نیاز به شارژر همراهی می‌کند.

لپ‌ تاپ ایسر مدل Predator TRITON 300 SE

کمپانی ایسر (Acer) یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان لپ تاپ گیمینگ است که قدمت و تجربه بسیار زیادی در این زمینه دارد. تعجبی هم ندارد که محصولات آن، به واسطه کیفیت و استفاده از کولینگ‌های قدرتمند، از فروش بالایی برخوردار باشند. لپ تاپ گیمینگ میان رده Predator TRITON 300 SE یکی از محصولات ارزنده این برند است.

قیمت لپ تاپ گیمینگ زیبا در بازار کشور حدود ۶۸ میلیون تومان است. پردازنده‌ای که درون این محصول جای گرفته یک نمونه Core i7 بوده که با کد 12700H شناسایی می‌شود. این پردازنده ۲۴ مگابایت کش دارد و از ۱۴ هسته تشکیل شده است. رم استفاده شده در این محصول ۸ گیگابایت است.

این رم‌ DDR5 دارای باس ۴۸۰۰ مگاهرتز بوده که نشان دهنده سرعت خوب آن‌ها است. شما می‌توانید رم دستگاه خود را در صورت نیاز تا ۶۴ گیگابایت افزایش دهید. همچنین گرافیک این لپ تاپ Geforce RTX 3060 است. این گرافیک از ۶ گیگابایت حافظه اختصاصی برخوردار است.

صفحه نمایش این محصول ۱۶ اینچ، و دارای نرخ بروزرسانی ۲۴۰ هرتز است. همچنین رزولوشن این صفحه نمایش 2K (۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل) و پنل آن از نوع IPS است. حافظه این دستگاه ۵۱۲ گیگابایت به صورت SSD بوده و از نوع M.2 است. همچنین یک باتری ۴ سلولی درون این لپ تاپ جای گرفته است.

قبلی
تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده چیست ؟

نظرتان را بنویسید