تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده چیست ؟

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده چیست ؟

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده چیست ؟

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده در حالی که اکثر مانیتورها برای پردازش تصاویر کامپیوتر شما کافی می‌باشند، مانیتورهای گیمینگ اما مزایای ویژه در زمینه گیمینگ دارد. البته این موضوع زیاد تعجب آور نیست ولی ما به این فکر افتادیم که بهتر است تمام این مزایا را از پایه توضیح دهیم. 

البته هر مانیتوری می‌تواند برای انجام هرکاری استفاده شود. شما می‌توانید روی مانیتور دفتر کار خود گیم بزنید و می‌توانید روی مانیتور مخصوص گیمینگ نیز به ادیت ویدیو بپردازید و این موضوع به هیچ وجه مشکل‌ساز نیست.

چیزی که مهم است و باید آن را در ذهن خود نگه دارید، این است که مانیتورهای مخصوص، ویژگی‌هایی مخصوص نیز همراه خود دارند. تولید کنند محتوا نیازمند دقت دقیق رنگ‌ها هستند در حالی که برای گیمرها زمان پاسخگویی و رفرش‌ریت بسیار مهم است.

اگر مانیتوری را صرفا برای گیمینگ می‌خرید، چیزهایی است که باید به هنگام خرید آن‌ها را نظر داشته باشید. 

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده

امروزه این عنوان فراوان به گوشمان می‌خورد، حتی اگر به دنبال یک مانیتور گیمینگ نباشیم، چرا که فناوری رفرش ریت بالا نمایشگر با توجه به جذابیت خود حتی در کارکرد عادی امروزه در اثر تلفن‌های همراه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رفرش ریت (Refresh Rate) به میزان تازه سازی یا بروزرسانی تصویر مانیتور یا نمایشگر در هر ثانیه گفته می‌شود که با واحد هرتز (Hz). یک مانیتور 120 هرتز قادر است تا در هر ثانیه 120 بار تصویر خود را بروزرسانی کند.

آیا یک مانیتور گیمینگ تفاوتی ایجاد می‌کند؟

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده در صورتی که کامپیوتر شما بتواند روی بازی‌های مختلف فریم‌ریت‌های بالایی به دست بیاورد، احتمالش زیاد است که بازی‌های شما سریع‌تر از چیزی باشند که صفحه شما نشان می‌دهد. این موضوع منجر به پاره شدن تصویر خواهد شد و یکی از دلایلی است که مانیتورهای گیمینگ باعث ایجاد تفاوت عملکردی می‌شوند.

یک مانیتور گیمینگ خود بازی‌های شما را سریع‌تر رندر کرده و می‌تواند بدون پاره شدن صفحه، پا به پای کارت گرافیک رده‌بالای شما عملکرد داشته باشد و به خاطر موشن بلورهای اضافی نیز باعث سردرد شما نمی‌شود.

آیا برای گیمینگ، تلویزیون بهتر است یا مانیتور؟

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده بسته به این که شما روی کنسول خود بازی می‌کنید یا کامپیوتر، باید بین تلویزیون و مانیتور انتخاب کنید. به طور کلی، هر انتخابی انجام دهید، براساس این می‌باشد که فاصله شما از صفحه نمایش چقدر خواهد بود.

مانیتورها برای کاربران کامپیوتر بسیار بهتر است زیرا آن‌ها اصولا رو به روی میز خود و روی صندلی نشسته و همراه خود یک کیبورد و موس گیمینگ نیز دارند. تلویزیون‌ها نیز برای کنسول گیمرها که ستاپ خود را به عنوان مرکز اصلی اتاق هال خود استفاده می‌کنند، بسیار مهم است.

در نهایت، بحث همیشگی سلیقه شخص و نوع استفاده آن خواهد بود ولی همیشه میزان فاصله خود از صفحه نمایش را مدنظر داشته باشید.

چه چیزی باعث می‌شود یک مانیتور برای گیمینگ مناسب باشد؟

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده همانطور که پیش از این گفتیم، یک مانیتور گیمینگ خوب باید بسیار سریع باشد و تجربه گیمینگ دلچسبی را فراهم کند. اگر این اولین باری است که شما به دنبال خرید یک صفحه نمایش جدید می‌روید، ممکن است معیارهای یک مانیتور خوب بسیار عجیب و زیاد به نظر برسند ولی به شما قول می‌دهم که اینطور نیست. 

در بخش پایینی، ما چهار ویژگی اصلی مانیتور گیمینگ شما را لیست کردیم و در مورد هرکدام با جزئیاتی کامل توضیج می‌دهیم ولی در نهایت، شما با خواندن این بخش متوجه می‌شوید که دنبال چه چیزی هستید. 

تفاوت FreeSync و G-Sync چیست؟

تفاوت اصلی این دو فناوری در شرکت‌های تولید کننده آن‌هاست، به طوری که فناوری FreeSync تنها در کارت‌های گرافیک شرکت AMD و G-Sync تنها در کارت‌های گرافیک شرکت Nvidia یافت می‌شوند؛ اما علاوه بر آن تفاوت‌های دیگری در نحوه کار این دو فناوری نیز وجود دارد.

فناوری FreeSync توانایی کار از طریق پورت‌های HDMI و پورت Display Port و پورت‌های Type-C پشتیبانی کننده از پروتکل HDMI مانند پورت تاندربولت را داراست؛ درحالی که فناوری G-Sync تنها قابلیت کار با پورت Display Port کار می‌کند.

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده از نظر سرعت واکنش 

اولین تفاوت مانیتور گیمینگ با معمولی این است که مانیتورهای گیمینگ مثل مانیتور گیمینگ Pixio PXC327 در مقایسه با مانیتورهای معمولی، زمان پاسخ سریع‌تر و نرخ نوسازی بالاتری دارند. هنگام اجرای بازی‌هایی مثل کال آف دیوتی، گیمرهای حرفه‌ای متوجه مزایای چنین مانیتوری خواهند شد. قابلیت واکنش بلادرنگ به حرکات دشمن بدون هیچ تأخیری، نقش مهمی در افزایش احتمال برنده شدن گیمرها دارد.

 رزولوشن

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده  مانیتورهای گیمینگ از نظر گرافیک و باز تولید رنگ‌ها کمی ضعیف‌تر عمل می‌کنند؛ اما در عوض، سرعت بالاتری دارند و تجربه گیمینگ روان‌تری را ایجاد می‌کنند. در واقع، این مانیتورها در اصل برای همین منظور طراحی می‌شوند. نمایشگرهای معمولی به خصوص تلویزیون‌ها (که البته تلویزیون‌ها هم نوعی مانیتور محسوب می‌شوند)، برای تصاویر ایستا رزولوشن بیشتری دارند، اما نمی‌توانند بازی‌های ویدیویی را با نرخ نوسازی ۱۷۵ هرتز بدون تأخیر نرخ فریم اجرا کنند.

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده از نظر اندازه

ابعاد هم جزء تفاوت‌های مانیتورهای گیمینگ و معمولی است. معمولاً مانیتورهای گیمینگ، اولترا واید هستند؛ اما مانیتورهای معمولی ابعاد یکسانی دارند. با وجود برابر بودن نسبت ابعاد کلی، معمولاً بین این مانیتورها تفاوت قیمت وجود دارد که این مسئله ناشی از این واقعیت است که مانیتورهای گیمینگ باید نسبت به مانیتورهای معمولی، از نظر رندر کردن تصاویر در سطح بالاتری قرار داشته باشند.

زمان پاسخگویی سریع‌تر 

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده در حالی که ممکن است به نظر برسد که زمان پاسخگویی تنها یک اسم باکلاس‌تر برای لگ داخلی است، اینطور نیست. به جای آن، این بخش به میزان زمانی اشاره می‌کند که در آن صفحه‌نمایش شما از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر می‌کند. 

اگر می‌خواهید روی صفحه صفحه‌ای که زمان پاسخگویی بالایی دارید گیم بزنید، متوجه خواهید شد که به هنگام سریع چرخاندن دوربین، با صحنه‌هایی تار و نامرتب مواجه می‌شوید که با آن Ghosting می‌گویند. اگر شما تاکنون با این مشکل مواجه نشده‌اید، بسیار خوش‌شانس می‌باشید. 

درست مثل لگ داخلی، زمان پاسخگویی نیز با میلی‌ثانیه اندازه‌گیری می‌شود و میانگین آن نیز برای مانیتورهای معمولی، ۱۰ میلی‌ثانیه است. مانیتورهای گیمینگ بسیار سریع‌تر از این رقم هستند و شما برای گیمینگ باید به دنبال مانیتور با زمان پاسخگویی حداقل ۵ میلی‌ثانیه‌ای باشید. 

رفرش‌ریت بالاتر 

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده  رفرش‌ریت یک مانیتور، بیانگر بیشینه فریم‌‌هایی است که می‌تواند در یک ثانیه نشان دهد و با هرتز انداز‌گیری می‌شود. اگر کامپیوتر شما نسبتا خوب است، نمی‌خواهید که با یک پنل کلاسیک ۶۰ هرتز دست و پنجه نرم کنید!

ساده است، هرچه رفرش‌ریت مانیتور شما بالاتر باشد، صفحه شما نیز به هنگام گیمینگ، فریم‌های بیشتری را نشان می‌دهد. 

انجام بازی‌ها روی ۶۰ فریم هیچ مشکلی ندارد ولی اگر سخت افزار شما می‌تواند تا ۱۲۰ فریم بر ثانیه برود، با یک مانیتوری که رفرش‌ریت کمی دارد، صرفا پتانسیل گیمینگ دستگاه خود را گلوگاه می‌کنید. 

به شکل ایده‌آل، شما باید دنبال بیشترین رفرش‌ریت ممکن باشید. مانیتورهای گیمینگ مدرن می‌توانند به رفرش‌ریت ۳۶۰ هرتز نیز برسند ولی اگر به دنبال هدفی واقع‌گرایانه‌تر هستید، بهتر است به سراغ پنل‌هایی با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز یا ۱۴۴ هرتز بروید.

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده از نظر طراحی

یکی دیگر از تفاوت‌ها بین مانیتور گیمینگ و معمولی، مربوط به جنبه طراحی است. در ساخت مانیتورهای اداری یا معمولی تمرکز زیادی روی طراحی و ظاهر وجود ندارد. اما معمولاً مانیتورهای گیمینگ، زیبا و جذاب‌تر طراحی می‌شوند، چون احتمال اینکه گیمرها محصولاتی با جلوه‌های RGB یا رنگ و تم خاص را انتخاب کنند بیشتر است. همچنین، بین مانیتورهای گیمینگ، طراحی  خمیده بیشتر مشاهده می‌شود؛ مثل مانیتور گیمینگ PXC325 که هم از نظر طراحی و هم از نظر عملکرد و قابلیت‌ها برای گیمینگ مناسب است.

پنل

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده می‌توان گفت که مهم‌ترین تفاوت مانیتور گیمینگ با معمولی مربوط به نوع پنل است. در مانیتورهای گیمینگ از یک پنل IPS استفاده می‌شود که برای گیمینگ بهترین گزینه است. پنل‌های IPS سرعت واکنش بالاتری دارند و در مجموع سریع‌تر هستند. اما مانیتورهای معمولی دارای پنل TN یا VA هستند که حین انجام کار، زمان پاسخ کندتری را از آنها خواهید دید.

تفاوت مانیتور گیمینگ با معمولی از نظر نرخ نوسازی

نرخ نوسازی نشان دهنده میزان بازسازی تصویر در هر ثانیه است که هر چقدر بیشتر باشد، تصویر روان‌تری در بازی‌های ویدیویی خواهید داشت. گیمرها و اشخاصی که در زمینه تولید و ویرایش ویدیو کار می‌کنند، به دنبال مانیتورهایی با نرخ نوسازی بالا هستند. اگر نرخ نوسازی تصویر یک مانیتور کم باشد، ممکن است تصاویر کاملا روان نباشند. کم بودن نرخ نوسازی در یک بازی پرسرعت و رقابتی باعث ایجاد تأخیر و پارگی تصویر می‌شود.

معمولاً نرخ نوسازی نمایشگرهای معمولی 60 هرتز است که برای انجام بیشتر کارها مثل وبگردی، تولید فایل‌های مختلف، طراحی داکیومنت و غیره کفایت می‌کند. بازی‌های کم مصرف و سبک هم با نرخ نوسازی 60 هرتز قابل اجرا هستند. اما مانیتورهای گیمینگی مثل مانیتور گیمینگ 27 اینچی QHD جی 7 سامسونگ، نرخ نوسازی 240 هرتز دارند.

تفاوت مانیتور گیمینگ و ساده از نظر سبک طراحی

همان‌طور که قبلاً اشاره شد، ممکن است ظاهر کلی و سبک طراحی مانیتورهای گیمینگ و مانیتورهای معمولی تفاوت زیادی داشته باشد. مانیتورهای گیمینگ زیادی با قابلیت‌هایی مثل تنوع رنگی بالا، نورپردازی زمینه، نمایشگر خمیده، روکش و پنل براق وجود دارند. چنین مانیتورهایی با تم‌ها یا ایده‌هایی خاص طراحی می‌شوند تا بتوانید با خرید دو مانیتور، یک سیستم دو مانیتوره بسیار زیبا داشته باشید. در مقابل، مانیتورهای کاری معمولی ساده هستند و سبک و طراحی خاصی در آنها به کار نمی‌رود. از آنجایی که این مانیتورها برای کارهای جدی‌تر ساخته می‌شوند، ظاهری حرفه‌ای‌تر دارند و به همین دلیل، ارزان‌تر هستند.

قبلی
تفاوت رم DD5 با سایر رم های کامپیوتر در چیست؟

نظرتان را بنویسید