شنایی با قطعات پرینتر

بررسی کامل قطعات پرینتر

معرفی کامل قطعات پرینتر hp

قطعات پرینتر hp به شما کمک می کند که در صورت بروز ایراد در این دستگاه، منشأ آن را راحت تر شناسایی کرده و مسئله را زودتر حل کنید. چاپگرها هم مثل دیگر دستگاه های الکترونیکی، قطعات زیادی دارند که هریک عملیات خاصی را انجام می دهند. اگر هریک از این اجزا درست کار نکنند، مشکلاتی در عملکرد پرینتر ایجاد می شود و دستگاه نیاز به بررسی و ترمیم تخصصی خواهد داشت. بیشتر قطعات پرینتر اچ پی و البته دیگر برندها قابل ترمیم هستند. با این حال ممکن است گاهی شدت خرابی آنها به اندازه ای باشد که راهی جز تعویض قطعه آسیب دیده و استفاده از نمونه جدید برای تعمیرکار وجود نداشته باشد. در ادامه قطعات پرینتر اچ پی را معرفی کرده و نحوه عملکرد هریک را بررسی می کنیم.

معرفی کامل قطعات پرینتر hp

قطعات چاپگر در پرینترهای لیزری و جوهرافشان مشترک هستند. البته چاپگرهای لیزری، به فناوری لیزر مجهز هستند و عملیات چاپ را از این طریق انجام می دهند. تمامی مدل های پرینتر، دارای یک سری اجزای مکانیکی و الکتریکی هستند که در قاب و شاسی ها تعبیه شده اند. به عنوان بخشی از مهم ترین قطعات پرینتر hp که در چاپگرهای سایر برندها نیز مشترک هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

برد پاور

یکی از مهم ترین قطعات پرینتر و دستگاه کپی، برد پاور است. وقتی دستگاه به برق وصل می شود، برد پاور وارد عمل شده و تغذیه انرژی دستگاه را انجام می دهد. درواقع این قطعه، برق را در خود ذخیره کرده و آن را به دیگر بخش های الکتریکی چاپگر منتقل می کند. اگر برد پاور پرینتر آسیب ببیند، ممکن است دیگر اجزای دستگاه نیز دچار مشکلات جدی شوند.

برد فرمتر

بسیاری از کارشناسان تعمیر پرینتر، برد فرمتر را مغز آن می دانند. این قطعه که با عنوان مین برد هم شناخته می شود، برق را از پاور می گیرد و ضمن دریافت دستورات لازم از رایانه، وظایف دیگر بخش ها را مشخص می کند. می توان گفت که کار اصلی برد فرمتر به عنوان یکی از مهم ترین قطعات پرینتر اچ پی، انتقال دستورات به بخش های دیگر است.

برد های ولتاژ

برد Voltage High هم جزو قطعاتی است که بیشتر در چاپگرهای لیزری تعبیه شده و کمتر آن را در مدل های جوهرافشان می بینیم. این قطعه اتصالات مورد نیاز در کارتریج و درام را ایجاد می کند. انتقال برق از پاور به یونیت درام و کارتریج بر عهده این قطعه است و اگر درست کار نکند، ممکن است محتوا به رنگ سفید یا سیاه در برگه چاپ شود.

برد انجین

برد انجین یکی دیگر از قطعات پرینتر hp است که بیشتر در مدل های لیزری رنگی مشاهده می شود. این قطعه ضمن برقراری ارتباط با برد فرمتر، اتصال اجزا با کابل ها را میسر میسازد. معمولا برد انجین در پرینترهایی کاربرد دارد که دارای قطعات زیادی هستند و لازم است که اجزای آنها با کابل، تقسیم بندی شوند.

موتور پرینتر

پرینترها دارای یک یا چند موتور هستند که قدرت لازم برای گردش چرخ دنده ها و دیگر قطعات مکانیکی را فراهم می کنند. رول های هدایت و پیکاپ هم توسط موتور به حرمت درمی آیند.

چرخ دنده ها

چرخ دهنده ها دیگر قطعات پرینتر hp هستند که در بخش اجزای مکانیکی دسته بندی شده اند. هدایت کاغذ و انتقال گردش موتور به قسمتهای مکانیکی، با استفاده از همین چرخ دنده ها انجام می شود. معمولا پرینترها چند چرخ دنده دارند که به شکل ها و ابعاد مختلف، در دستگاه تعبیه شده اند و دستور حرکت را از برد فرمتر می گیرند.

سنسورهای ورودی و خروجی کاغذ

در ادامه معرفی قطعات پرینتر اچ پی، به سنسورهای ورودی و خروجی کاغذ می رسیم. این حسگرها برخی بخش ها را قطع و وصل می کنند که اصطلاحا به این کار، سوئیچ کردن گفته می شود.  توضیح بیشتر این که سنسورهایی برای هدایت کاغذ و عملیات چاپ در نظر گرفته شده است که در قسمت هایی مانند لیزر، فیوزینگ، ورودی و خروجی کاغذ قرار گرفته اند. پس از صدور دستور چاپ، سنسورها وارد عمل شده و به صورت سوئیچ کار می کنند. مثلا زمانی که دستگاه کاغذ نداشته باشد یا درب آن باز باشد، سنسورهای مربوطه، عملیات حرکت برگه را متوقف می کنند تا مشکل برطرف شود.

کاغذ کش ها

به عنوان آخرین قطعات پرینتر hp، باید به کاغذکش ها اشاره کنیم. قطعه ای مشترک در انواع چاپگر و دستگاه فتوکپی که وظیفه هدایت کردن کاغذ را بر عهده دارد. بخش بیرونی کاغذکش، برگه را به داخل دستگاه می کشد. سپس در قسمت میانی، کاغذ هدایت شده و پس از چاپ، به بیرون دستگاه منتقل می شود.

تاریخچه شرکت canon :

تعمیر پرینترهای canon در محل ، تعمیر پرینترهای canon کانن،  شرکت الکترونیکی ژاپنی و چندملیتی است، که در تولید دوربین‌ها و تجهیزات جانبی عکاسی و تصویربرداری تخصّص ویژه‌ای دارد.دفتر مرکزی شرکت کانن در توکیو، ژاپن قرار دارد و محصولات این شرکت شامل دوربین عکاسی، دستگاه‌های دستگاه‌های فتوکپی و چاپگرهایرایانه، دوربین‌های دیجیتال و ویدئویی، دوربین‌های تک‌لنزی بازتابی می‌باشد. بر اساس آخرین فهرست مجلهٔ فورچون نام شرکت کانن در ردیف یکصد و پنجاه و چهارم ۵۰۰ شرکت برتر جهان قرار دارد

به رغم آن که دوربین‌ها و چاپگرهای رایانه‌ای شرکت کانن بازار مصرف را در دست دارند، بیشتر درآمد این شرکت از دستگاه‌های فتوکپی آنالوگ و دیجیتال تامین می‌شود. شرکت کانن در همکاری با شرکت توشیبا به تولید تلویزیون‌های صفحه تخت، نوع جدید فناوری نمایشگرهای تلویزیون مبادرت کرد

مگنت رولر و عملکرد آن در پرینتر کانن

مگنت رولر یکی از قطعه های اصلی و کاربردی کارتریج در پرینتر و همچنین دستگاه کپی می باشد ، آنطور که از نامش مشخص است، قابلیت مغناطیسی داشته و به شکل استوانه ای مخروطی شکل می باشد که قطر آن کمتر از طول آن است و تا حدودی از لحاظ ظاهری شبیه به فوم رولر می باشد و بر اساس کارایی دستگاه در اندازه های بزرگ و کوچک می باشد که مگنت رولرهای دستگاه های فتوکپی اساسا از پرینترهای کانن بزرگتر می باشند. وظیفه اصلی مگنت رولراین است که  با استفاده از جریانات مغناطیسی موجود پودر تونر را به درام منتقل نماید و این حالت مغناطیسی سبب می شود تا میزان مناسب تونر متناسب با طرح را به درام منتثل نماید.

مگنت رولر جزو قطعات یدکی دستگاه های اداری است و آنطور که قبلا اشاره شد در داخل کارتریج قرار دارد و با تعویض کارتریج و یا  در صورت بروز خرابی  برای آن، این قطعه قابل تعویض می باشد.

فوم رولر و عملکرد آن در پرینتر کانن

اساسا فوم رولر قطعه ای است که در کارتریج ﭘرینتر کانن قرار گرفته است. این قطعه جزو قطعات مصرفی کارتریج  بوده و بعد از گذشت مدتی مصرف باید تعویض گردد. فوم رولر یا به تنهایی و یا با تمامی اجزای کارتریج تعویض می شود. فوم رولر یک رولر باریک به قطر ١٠-١٥ میلی متر می باشد که نقش اصلی آن شارژ الکتریکی درام است. این قطعه بر روی درام قرار می گیرد و بر سطح آن می چرخد تا جریان الکتیرکی را انتقال دهد.

در صورتی که درام به خوبی تمیز نشود و اثرات تونر بر روی آن باقی بماند، فوم نمی تواند کارش را به درستی انجام داده و سبب ایجاد سایه بر روی صفحه ﭘرینت شده می گردد. فوم رولر اساسا طول عمری بالغ بر ٢٥٠٠٠ تا ٣٥٠٠٠ صفحه ﭘرینت دارد و بعد از گذشت این مدت باید تعویض شود. اندازه طول فوم رولرها اکثرا یکسان می باشد ولی اندازه ی قطر آن ها به اندازه درام بستگی دارد و همانطور که گفته شد متغیر بین ١٠ تا ١٥ می باشد.

فیوزینگ و عملکرد آن در پرینتر کانن

دلیل اینکه کاغذ بعد از بیرون آمدن از دستگاه گرم می باشد در واقع گذشتن آن از زیر فوزینگ است.  فیوزینگ در داخل پرینتر کانن و یا دستگاه کپی قرار گرفته و قابل تعویض است. فیوزینگ ها در گذشته از یک لامپ گرم کننده درون هات رولر تفلون شده و پرس رولر ساخته شده بودند ولی اکنون جای لامپ را یک المنت گرم کننده گرفته است و جای هات رولر را هم فیوزر فیلم در فیوزینگ گرفته است که کارایی آن را آسان تر و بهتر نموده اند ولی پرس رولر مانند همان مدل قدیمی است.

درام  که اندازه ی دقیق تونر لازم برای هر تصویر را در خودش دارد آن را بر روی کاغذ می پاشد و پس از آن بوسیله فیوزینگ حرارت داده و پخته شده و بر روی کاغذ حک می گردد و در انتها کاغذ با استفاده از غلطک خروجی خارج می گردد ولی دلیل آنکه کاغذ بر اثر گرمای فیوزینگ آتش نمی گیرد در اصل سرعت آن است که بر اثر آن سرعت فرصتی برای ایجاد جرقه و سوختن کاغذ نمی باشد.

ادامه مطلب

در برخی از پرینترهای کانن و کپی خود دستگاه هشدار تعویض فیوزینگ را با کدهای بخصوص می دهد و هچنین دز صورتی که خطوطی را بر روی پرینت خود مشاهده نمودید می تواند نشانه ای  به منظور تعویض فیوزینگ و یا یکی از قطعات آن پیدا کنید که بهتر است به منظور اطمینان با یک فرد مجرب در خصوص تعمیرات دستگاه های پرینتر و کپی مشورت کنید. اکنون شما می توانید فیوزینگ را به طور کامل و یا قطعات آن را هر کدام جداگانه به شکل هیت المنت و فیلم فیوزینگ و پرس رولر خریداری کرده و بازسازی نمایید.

درام و عملکرد آن در پرینتر کانن

به طورکلی درام قطعه ی اصلی پرینتر لیزری کانن است که نقش انتقال تصویر از پرینتر لیزری بر روی کاغذ برای تولید چاپ نهایی را دارا می باشد که این قطعه در دستگاه های کپی نیز وجود دارد. تفاوت درام در دستگاه های کپی و پرینتر کانن نحوه ی انتقال تصاویر به درام می باشد.

بر اساس نوع عملکرد دستگاه کپی و پرینتر لیزری کانن، درام را برای ایجاد تصویری واضح و شفاف تر انتخاب می نمایند. درام از جنس سلنیوم و یا مواد دارای حساسیت نسبت به نور پوشیده شده که تمامی این مواد هادی الکتریسیته هستند. دستگاه کپی و یا پرینتر کانن نور یا لیزری را که بر روی شکل تابانده و در حافظه خود ذخیره نموده است را بعد از آن بر روی لایه بیرونی درام می تاباند.

عملکرد درام پرینتر

در اصل  به درام توسط سیم هاله نوری و یا سیمی که الکتریسیته در سراسر آن جریان دارد بار مثبت ارائه می شود، این دفعه همان نور یا لیزری می باشد که دستگاه کپی و یا پرینتر بر روی شکل تابانده و در حافظه خود ذخیره نموده است و درام ویژگی الکتریکی آن را تغییر می دهد تا بتواند آن را بر روی کاغد منتقل نماید.

سپس درام، تونر را به خود جذب نموده و چون دارای بار مثبت می باشد تونر به قسمت هایی از درام که از بار منفی تخلیه شده اند می چسبد و پس از آن تونر توسط درام بر روی کاغذ ریخته و در نهایت در قسمت فیوزینگ، تونر پخته شده و به کاغذ می چسبد و کاغذ بعد از آن توسط غلطک های خروجی از دستگاه خارج می گردد. به این ترتیب تصویر مورد نظر توسط درام بر روی کاغذ حک می گردد.

چنانچه در کیفیت پرینت صفحات مسئله ای مشاهده کردید، مثلا خطوط و یا نقاطی غیرعادی بر روی کاغذ پرینت شده مشاهده کردید، ممکن است احتیاج به تعویض درام باشد. اساسا بعد از هر ٣ بار شارژ کارتریج لازم است تا درام تعویض گردد. در نهابت خاطر نشان می کنبم که درام و تونر کارتریج بعضی از مواقع از هم جدا هستند که معمولا هم جداگانه تعویض می گردند و گاهی اوقات نیز بعضی از تونرهای کارتریج ها به همراه درام بوده که همزمان تعویض می گردند.

قبلی
آموزش:تعمیر آسان و کالبد شکافی درایو
بعد
پرینتر جوهرافشان چیست

نظرتان را بنویسید